La Rose de Cherbourg

La Rose de Cherbourg

La Rose de Cherbourg

La Rose de Cherbourg

Today it is the turn of the traffic junction to evolve to better adapt and to provide new and innovative urban design perspectives for the benefit of all citizens.

Under the renewal plan of La Défense, the traffic interface becomes a civic interface. The elevated highway and the ring traffic junction were acting as an obstacle, a barrier to communication between La Défense and the neighborhood of Puteaux.

The first functional purpose of La Rose is to become an element of communication that will restore a public space system. Under this continuous green, there is also a mineral continuity: the square of La Rose in continuity with the Place des Degrés and Avenue Charles de Gaulle.

The square is the meeting place and crossroads of soft mobility and pedestrians, as well as the largest urban space of the overall system. This is a square on two levels with a gazebo, a stage and a scenario.

The vegetation is the manifestation of its new role and change. The ring is a garden, support for recreational and sports activities.

Construction is underway with the central lanes of the plaza and the sector of the residential building.

48.888619728018, 2.2356722954887

Col·laboradors
Andrea Arriola, architect
Any de concepció del projecte
2014-2017
Any finalització de l'obra
1 phase 2018-2022
Cost (€/m²) ($/m²) (€/ha) ($/ha)
741.66 €/m2
Categoria del premi
Regeneration
Subcategoria del premi
Jardins espais d'infraestructures públiques
Superfície
50.000 m2
Tipus de client
Empresa privada
Nom client
EPADESA
U.M.
metre
Empresa constructora
Outarex
Direcció
La Défense, Ville de Puteaux
Coordenadas UTM
48.888563, 2.235722
Ciutat / Emplaçament
Paris
Regió
Île-de-France
País
França