Remodelación de la Plaça de l'Estatut. El Morell, Tarragona.

Remodelación de la Plaça de l'Estatut. El Morell, Tarragona.

Remodelació de la Plaça de l'Estatut. El Morell, Tarragona.

Renovation of the Plaça de l'Estatut. El Morell, Tarragona.

La remodelació de la Plaça de l'Estatut, al Morell, sorgeix de la necessitat d'actualitzar i dignificar un espai públic de gran centralitat, que havia quedat obsolet pel pas del temps i la superposició d'actuacions parcials. Amb la nova plaça es pretén fer net i significar aquests 3000 m2 d'espai lliure com a nou centre de gravetat del poble.

El projecte reconeix el marcat caràcter infantil de l'espai per trobar-se just al davant de l'escola del poble, i se serveix de les zones d'equipaments lúdics, per establir un sistema mixt i dinàmic de passar i estar. Aquest sistema, formalitzat buscant el màxim de continuïtat possible de l'espai, sense renunciar a experiències espacials diversificades , es recolza en 4 grans arbres existents, que es conserven i es posen en valor, i s'organitza com un gran joc de rodes i corretges que obre i recull simultàniament.

S'ha treballat especialment la topografia per tal de que a la plaça acabada sigui un factor irrellevant, i que els diferents paviments, tots ells continus i de la gama de colors terra, apareguin de forma natural, reforçant l'organicitat domesticada com a estratègia per treballar una plaça sense façanes i de geometria residual.

41.190372908689, 1.2062089999574

Año de concepción del proyecto
2015-2016
Año de finalización de la obra
2016
Coste (€/m²) ($/m²) (€/ha) ($/ha)
93 EUR/m2
Categoria premio
Regeneration
Subcategoria premio
Intervencions urbanes
Superficie
3000m2
Tipo de cliente
Administració pública
Nombre cliente
Ajuntament del Morell
Empresa constructora
MJ Gruas
Dirección de obras
Gasull - Antillach
Gestor de mantenimiento de la obra
Ajuntament del Morell
Dirección
Plaça de l'Estatut, el Morell, Tarragona.
Coordenadas UTM
41°11'25.4"N 1°12'22.3"E
Ciudad / Emplazamiento
El Morell
Región
Catalunya
País
España